dilluns, 3 de desembre del 2007

Perfil de Sergi Arola


Biografía:

Va néixer a Barcelona, el 4 de març de 1968. És el gran de Quatre germans. Va passar la seva infància entre Barcelona i Olesa de Montserrat, on hi vivia el seu avi. En aquest poble i a l’edat de 12 anys, va començar a realitzar les seves primeres receptes.
Sergi Arola va estudiar fins a BUP, moment en el qual va abandonar els estudis. La seva passió per la música i la decisió de matricular-se a l’escola de Restauració i Hosteleria de Barcelona, van ser el punt detonant per el seu abandó dels estudis. Tres anys més tard, al 1988, decideix abandonar l’escola quedant-li pendents tres assignatures per aconseguir la diplomatura.
Dins l’escola de Restauració i Hostelería de Barcelona va coincidir amb companys que avui dia són personalitats destacades en el món culinari, com per exemple: Carles Abellan, Albert Raurich (cap de cuina de El Bulli: Roses), Quim Marquès (El suquet de L’Almirall) i José Ramón Andrés (jaleo: Washington).

Les seves primeres feines a Bars i Restaurants, les va anar combinant amb la seva banda de Rock & Roll i les seves classes. Però el seu aspecte rebel i poc formal li van fer passar alguna que altra decepció. Un exemple d’això va ser quan Vilaplana (la pastisseria i delicatessen), van decidir no contractar-lo pel seu aspecte. En aquell moment va haver de rebaixar les seves pretensions i va acabar com ajudant de cambrer en un restaurant paeller de la barceloneta. Més tard va entrar a treballar a dos restaurants regentats per mateix propietari. En un moment donat es troba amb el dilema de triar dedicar-se a la branca de cambrer o de cuiner. Gràcies als consells d’un mestre seu decideix dedicar-se plenament a la cuina. Poc a poc es va anar fent lloc a bons restaurants propietat de grans cuiners, com és el cas del restaurant Talaia (1995) dirigit en aquells moments pel prestigiós Ferran Adrià.
Cap a l’any 1997 es trasllada a Madrid per fer-se càrrec del restaurant La Broche. En cinc anys va aconseguir el que mai ningú havia aconseguit en tant poc temps, dues estrelles Michelín. Actualment està al càrrec del restaurant que porta el seu nom situat a l’hotel Arts de Barcelona.

Alguns premis obtinguts:


2003 Premi Nacional de Gastronomia
Premi AMER Millor cuineer de Madrid
Premi al xef de cuina amb Major Projecció internacional
Premi d’Alta Cuina d’Autor per joves Xefs
2001 Cuiner de l’any
2001 Aconsegueix dos sols a la Guía Campsa
2001 La millor oferta de postres de l’any (Gourmetour)
2000 Aconsegueix la 2ªEstrella Michelin
1999 Aconsegueix la 1ªEstrella Michellin